≡ Menu

Rahsia Tersembunyi yang Amat di Takuti Oleh Yahudi

Print Friendly


Pendokong sekular bersorak kerana demokrasi sekular bakal menerajui Libya. Ada pula telah melupakannya atau menganggap ia hanyalah krisis biasa. Namun saya mengajak semua memikirkannya kembali sebagai iktibar.

LIBYA SEBENAR bukanlah seperti yang dilaporkan oleh media. Tangan Hitam telah menjadikan Gaddafi sebagai sasaran melalui perancangan yang cukup rapi. Membangunkan emosi orang Arab untuk membenci pemimpin mereka. Media antara bangsa dikerah untuk membuat liputan berat sebelah. Seluruh negara Arab bergolak (digolakkan) untuk memudahkan penipuan atau menyembunyikan “Hakikat Sebenar” matlamat mereka dari diketahui dunia.   Perencanaan mereka untuk menghapus dua lagi musuh yang sangat menyusahkan mereka. Pemimpin Libya dan Syria. Musuh pertama telah pun dikuburkan iaitu Saddam Hussein.

Untuk mengelabui mata dunia, perancangan ini tidak menjurus terus kepada Libya dan Syria sebaliknya mengucar kacirkan beberapa negara lain terlebih dahulu termasuk juga kerajaan beraja. Ia sengaja diatur supaya kelihatan seperti gerakan revolusi rakyat menuntut kebebasan. Namun tindakan terhadap negara selain dari Libya dan Syria kelihatan amatlah berbeza. Kerajaan beraja Arab telah diselamatkan melalui beberapa kaedah yang pelik diterajui oleh kerajaan Wahhabiah Saud Arabia.

Setelah Tunisia, kekacauan meletus di Mesir pula. Semua ini adalah gimik dan Hosni Mubarak dijadikan “kambing Hitam” untuk menutup niat mereka sebenar. Tak perlu NATO atau boss mereka USA membuat serangan tentera menjatuhkan Hosni Mubarak. Cukup dengan peranan beberapa proksi sahaja.

Dalam waktu yang sama rakyat Libya dihasut melalui sentimen dan keghairahan untuk menukar kerajaan. Peristiwa di Mesir dijadikan contoh dan ikutan. Mereka dipacu oleh agen-agen rahsia CIA dan MOSSAD meniupkan sentimen anti pemerintah.

Kaedah yang digunakan seiras dengan apa yang telah digariskan dalam protokol zionis dan perancangan rahsia Illuminati. Malangnya rakyat Libya telah dikeliru malah begitu mudah dihasut melalui pelbagai maklumat palsu yang dibangunkan secara sistematik supaya membenci Gaddafi. Peranan Facebook dan media alternatif dipergunakan secara maksimum sebagai alat propaganda terbaik bagi menutup suara kerajaan. Media lain telah dilabel sebagai alat kerajaan dan hanya memuatkan berita yang memihak pemerintah atau alat propaganda pemerintah. Rakyat Libya disaran supaya mengabaikannya. Hal yang sama sedang menular di negara ini.

Senjata utama siri kejatuhan negara Islam ini ialah “PEMBOHONGAN”. Pembohongan bermaksud “Dusta” itu adalah gelaran yang senonim dengan Dajjal Laknatullah. Fitnahnya berpaksikan pendustaan yang hebat sehingga orang beriman pun akan hilang kewarasannya.

Apabila terpengaruh dengan janji manis untuk hidup bebas (tanpa had) seperti masyarakat Barat, Demokrasi dimomokkan sebagai sesuatu yang amat indah, untuk itu rakyat Libya sanggup mengorbankan segalanya.

Seperti mana Iraq. Barat membina helah, membantu mempercepatkan kemusnahan dengan pelbagai sekatan dan ugutan. Bertujuan untuk melemahkan Gaddafi. Akibatnya rakyat menjadi mangsa. Hidup menderita dan mengalami kesusahan. Pada waktu ini terhamburlah janji “Gunung Roti” bakal dinikamati dan ia ditawarkan sebagai ganjaran jika membuang pemerintah sedia ada. Ingatlah mereka mencipta masalah diikuti tawaran penyelesaian. Bagi sesiapa yang sudah memahami perancangan zionis ” The Protocols of the Elders of Zion”  perkara ini bukanlan sesuatu yang ganjil.

Itulah keadaan sebenar yang berlaku yang tidak disedari oleh kebanyakan orang. Nasib yang sama bakal dilalui oleh semua negara Islam. Tidak terkecuali Malaysia dan Indonesia. Dajjal tidak akan membenarkan Islam dan segala sistemnya diketengahkan. Para pemimpin negara Islam yang degil haruslah bersedia untuk mati atau hidup dalam penjara kerana dunia kini milik Dajjal.

 

(Muammar Gaddafi bersama Presiden Mahmoud Abbas didalam khemahnya)

Siapa Gaddafi sebenarnya?

Keburukan demi keburukan ditonjolkan bagi menutup setiap kebaikan yang dilakukannya untuk rakyat Libya. Begitulah kejahatan yang dilakukan oleh proksi Dajjal ini. Perkara yang paling digeruni ialah hasratnya memaksa Barat membeli minyak dan berurusan perdagangan dengan matawang baru yang bakal diperkenalkannya iaitu Dinar Emas. Usahanya hampir nerjaya dan diterima oleh sebahagian besar negara Afrika dan sebahagian dari negara Arab. Dinar emas akan menjadi nilai tukaran baru perdagangan menggantikan USD dan Euro.

Dari saat inilah Barat terdesak untuk mempercepatkan usaha membunuh Gaddafi, namun usaha tersebut gagal. Proksinya yang sekian lama tidak sealiran dengan Gaddafi diangkat sebagai pejuang dan dibantu secara rahsia. Perancangan diatur untuk melakukan sabotaj dan menabur peropaganda. Berita sebenar ditutup dari pengetahuan dunia.

Terima kasih diucapkan kepada sdr Zulkifli kerana membongkar rahsia yang terpendam ini untuk dihayati oleh pembaca yang tidak mengetahui atau telah dipesona oleh dusta tajaan Dajjal. Saya petik tulisan Zulkifli Nordin dari blognya.

Presiden Muammar Muhammad Al-Qaddafi, adalah satu nama yang sangat digeruni dan ditakuti Barat, termasuk Yahudi Zionis la’natullah. Keberanian Al-Qaddafi, terutama apabila berdepan dengan Barat sudah dikenali dunia. Kelantangan beliau sehingga mencampakkan Piagam Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu semasa berucap di hadapan pemimpin dunia di Perhimpunan Agong Bangsa-Bangsa Bersatu mencatat sejarah tersendiri, membuktikan kelantangan dan sikap tidak tolak ansur dan tiada kompromi beliau kepada Barat!

Malang sekali apabila ada rakyat Libya yang terpengaruh dengan dakyah Barat, mempertuhankan demokrasi dan hak kebebasan manusia tanpa batas acuan barat, memilih untuk menggulingkan pemerintah yang banyak berjasa kepada mereka!

Cuba lihat apa yang tidak kenanya dengan Kerajaan Libya dibawah pimpinan Mua’mar Al Qaddafi:

1. Setiap individu rakyat Libya menerima imbuhan daripada hasil minyak petrol Libya yang dimasukkan terus ke akaun Bank masing-masing. Tak payah nak tuntut royalti dah! Ini juga amalan Kerajaan Emirat Arab Bersatu yang memperuntukkan didalam Perlembagaan bahawa 40% daripada hasil minyak UAE adalah untuk rakyatnya!

2. Cukai pendapatan paling maksimum pun hanya 12%;

3. Bank di Libya tidak mengenakan sebarang faedah/ riba’;

4. Qaddafi bersumpah bapa dan keluarganya tidak akan memiliki rumah selagi tiap rakyat Libya tidak mempunyai rumah. Bapa Qaddafi sudahpun meninggal dunia tanpa punya rumah, dan Qaddafi serta anak isterinya masih duduk didalam khemah;

5.Di Libya tidak ada rumah yang dipajak;

6. Mana-mana rakyat yang mahu bertani atau berladang akan diberikan tanah, haiwan ternakan dan benih percuma;

7. Tidak ada bil elektrik di Libya;

8. Pendidikan adalah percumn;

9. Kemudahan perubatan adalah percuma;

10. Tiap pasangan pengantin baru mendapat peruntukkan one-off payment berjumlah 6,000-00 dinar daripada Kerajaan;

11. Harga gas terlalu murah pada nilai 12 cents per liter;

12. Pembelian kenderaan diberi pembiayaan kewangan tanpa faedah;

13. satu sistem pengairan dan saliran yang hebat dibina untuk mengujudkan kawasan pertanian yang membebaskan Libya daripada pergantungan kepada sumber makanan luar;

14. Rakyat dan negara Libya menikmati mutu kehidupan yang tinggi berbanding dengan negara Afrika yang lain.

15 Kebanyakan sekim kesihatan umum, pendidikan dan minyak dibawah subsidi kerajaan.

16. Libya mempunyai kadar kematian bayi yang paling rendah dan kadar hayat yang tinggi;

17. Kadar celik ilmu adalah 90% (sedangkan semasa rampasan kuasa oleh Qaddafi terhadap Raja Idris kadar celik-ilmu hanyalah 10%);

18. Kurang daripada 5% penduduk yang kelaparan/ tanpa rumah; satu jumlah yang jauh daripada Amerika Syarikat;

19. Apabila berlaku kenaikan harga makanan, Qaddafi menghapuskan semua cukai atas makanan;

Sebenarnya Qaddafi berjaya membawa rakyat dan negara Libya kepada tahap yang hebat tanpa bergantung dan menjadi hamba kepada tamaddun dan cengkaman Barat dan Yahudi zionis la’natullah. Sebenarnya apa yang dibawa oleh Qaddafi adalah ciri-ciri sebuah negara kebajikan yang berteraskan kepada Islam tanpa tunduk na’am kepada kafir harbi dan musuh-musuh Islam. Qaddafi boleh membuatkan Barat ketar lutut kepada kekuatan ekonomi negaranya!

Malahan Qaddafi mula menuntut Barat supaya membayar pembelian minyak dengan emas. Sudah tentu Amerika Syarikat, Barat dan Yahudi Zionis la’natullah tidak bersetuju kerana mereka tidak mempunyai simpanan emas yang mencukup untuk membayarnya. Malah matawang mereka kini hanyalah cetakan atas kertas sahaja.

Maka Amerika, Barat dan Yahudi la’natullah tidak ada pilihan melainkan menyingkir Qaddafi. Dan mereka berjaya memperkudakan segelintir rakyat Libya dan memperlengkapkan mereka dengan senjata dan dengan bantuan pesawat gempur Nato, memerangi Kerajaan mereka sendiri!

Begitulah peranan yang dimainkan oleh kaum kafir harbi la’natullah, sentiasa tidak redho dengan umat Islam, dan sentiasa mencari-cari jalan untuk menghancurkan umat Islam. Dan mereka akan sentiasa mencari jalan memperkudakan segelintir umat Islam untuk melakukan khianat terhadap agama dan bangsanya sendiri.

Amat malang apabila ada umat Islam yang rela diperkudakan, malahan sanggup mati demi untuk kafir harbi! Na’zubillah min zalik.

Catatan tambahan:

Kolonel Muammar Muhammad al-Gaddafi[1] (Arab: مُعَمَّر القَذَّافِي‎ Muʿammar al-Qaḏḏāfī audio(bantuan·maklumat)) (lahir 7 Jun 1942) adalah seorang pemimpin politik dan revolusi Libya. Beliau telah menjadi Presiden Libya semenjak menggulingkan Raja Idris dalam rampasan kuasa tak berdarah pada 1969 dan menjadi pengasas Republik Sosialis Arab Libya.[2]. Tempoh pemerintahan yang kini hampir mencecah 42 tahun membuatkan beliau antara pemimpin terlama memerintah dalam sejarah.[3]

Ideologi Gaddafi dipanggil Teori Antarabangsa Ketiga dan dihuraikan dalam Buku Hijau. Buku ini disebar ke seluruh dunia secara percuma. Gaddafi dikatakan pernah menaja beberapa kumpulan pemberontak termasuk Gerakan Moro di selatan Filipina. Enam hari selepas Amerika berjaya menangkap Saddam Hussein , Gaddafi berikrar memusnahkan senjata pemusnah WMD. Ekoran komitmen itu, pada 15 Mei 2006, Setiausaha AS, Condoleezza Rice mengumumkan pemulihan hubungan diplomatik AS-Libya.

Pada awal Februari 2011, bantahan politik besar, yang didorong bantahan di Tunisia, Mesir dan bahagian lain dunia Arab, meletus di Libya menentang kerajaan Gaddafi dan dengan cepat bertukar menjadi perang saudara. Gaddafi berikrar “mati syahid” jika perlu dalam perjuangannya menentang pemberontak dan kuasa luar, menyatakan yang mereka yang memberontak terhadap kerajaannya berhak mati.[4][5][6] Pada 17 Mei 2011 Mahkamah Jenayah Antarabangsa mengeluarkan permohonan waran tangkap terhadap Gaddafi atas sebab jenayah terhadap kemanusiaan;[7] pada 27 Jun, pernohonan ini diterima dan waran dikeluarkan terhadap Gaddafi dan anaknya Saif al-Islam.[8][9] Pada Ogos 2011, Gaddafi terus diburu oleh pemberontak tetapi beliau dan tujuh anak lelakinya berjaya melarikan diri.

 

Kehidupan awal

Gaddafi adalah anak bongsu dalam keluarga petani di padang pasir kering kontang di Oasis Hun,Sirte. Beliau keturunan suku Arab Badwi [Berber]] , Qadhadhfa. Datuknya, Abdessalam Bouminyar dikatakan mati syahid ketika menentang penjajahan Itali ke atas Libya di Khoms pada 1911.

Menerima pendidikan rendah agama tradisional dan sekolah persediaan Sebha di Fezzan dari 1956 hingga 1961. Gaddafi begitu kecewa apabila dunia Arab / Palestin kalah kepada Israel dalam perang 1948.

Pada akhirnya Gaddafi dan rakan-rakan dari sekolah ini telah menjadi kumpulan teras revolusi dan merampas kepimpinan negara Libya. Inspirasi Gaddafi ini adalah Gamal Abdel Nasser, Presiden Mesir yang telah menjatuhkan kerajaan monarki di Mesir. Pada 1961, Gaddafi telah keluar dari Sebha dan memulakan aktiviti politik secara aktif.

Kemudian, Gaddafi belajar undang-undang di Universiti Libya dan lulus dengan cemerlang. Selepas itu, beliau menyertai Akademi Tentera di Benghazi pada 1963. Di sini, beliau bersama sekumpulan yang lain telah membentuk kumpulan militan secara rahsia untuk membuang pemimpin Libya yang pro Barat. Selepas tamat belajar pada 1965, dia telah dihantar ke Britain untuk latihan lanjutan di Kolej Pegawai Turus Britsih (British Army Staff College) dan pulang pada 1966 dan berkhidmat sebagai pegawai komunikasi dalam Signal Corps.

Pada 1 September 1969, satu kumpulan kecil pegawai tentera yang dipimpin oleh Gaddafi telah melakukan rampasan kuasa terhadap Raja Idris 1 yang ketika itu menjalani rawatan perubatan diTurki. Sepatutnya anak saudara Raja Idris 1 yang bernama Tengku Mahkota Hasan as-Senussi ditabal sebagai raja pada 2 September apabila Raja Idris turun tahkta pada 4 Ogos 1969. Namun, pegawai-pegawai revolusi enggan menerima Hasan sebagai raja Libya yang baru. Sebelum 1 September 1969, kerajaan sedia ada dimansuhkan dan Tengku Mahkota Hasan telah dijadikantahanan dalam rumah. Semua media merujuk Gaddafi sebagai “Pemimpin besar dan Pengasas Revolusi.”

Tidak seperti pemimpin diktator tentera yang lain, Gaddafi mendakwa dirinya sebagai putera mahkota atau mendakwa sebagai pemimpin tentera yang memonopoli kuasa politik. Sebaliknya, beliau hanya kekal sebagai kolonel dan pangkat itu kekal hingga ke hari ini. Gaddafi sering melaungkan Libya “diperintah oleh rakyat” .Presiden Mesir Gamal Abdel Nasser kekal sebagai kolonel selepas merampas kuasa manakala Jerry Rawlings, bekas Presiden Ghana, tidak memegang pangkat tentera tinggi daripada leftenan udara.

Sementara di Republik El Salvador yang diperintahkan oleh Leftenan Colonel Oscar Osorio (1950 – 1956); Leftenan Kolonel José Marísatu Lemus (1956 -1960) dan Leftenan Kolonel Julio Adalberto Rivera (1962 – 1967).

Rejim tentera Gaddafi memiliki campuran semangat kebangsaan Arab , nasionalisme dansosialisme berteraskan Islam. Gaddafi memanggil negara Libya sebagai negara kebajikan dengan sistem pemerintahan secara “langsung, popular demokrasi” dan lebih sesuai dikenali sebagai “Sosialisme Islam” . Libya kini membenarkan ekonomi dikawal oleh syarikat-syarikat kecil dengan kawalan minimum daripada kerajaan.

Gaddafi juga memmperkenalkan sistem moral Islam yang melarang minuman alkohol dan berjudidi kalangan rakyatnya. Falsafah politik beliau direncakan dalam sebuah buku rasmi Libya yang dinamakan ‘Buku Hijau’. Buku Hijau ini merangkumi 3 jilid dan dicetak di antara 1975 dan 1979.

Bagaimanapun, dalam praktik pemerintahan , sistem politik yang dilaksanakan tidaklah idealis sebagaimana sepatutnya. Ini kerana Presiden Gaddafi berhadapan dengan kekangan dalam negeri dan terpaksa berhadapan dengan tekanan antarabangsa.

Jawatankuasa Revolusi memutuskan semua penentang Libya di luar negara hendaklah dibunuh. Berdasarkan keputusan tersebut skuad pembunuh telah dikirim ke luar negara. Sembilan rakyat Libya telah dibunuh dan lima daripadanya telah dibunuh di Itali.

 

__________________ 

Tidak mustahil rakyat Libya akan menderita sebagaimana nasib saudara mereka di Iraq. Itulah kebebasan dan  keindahan demokrasi yang diidam oleh rakyat Libya. Mereka tidak belajar dari peristiwa Saddam Hussein dahulu malah bersedia dibutakan mata hanya dengan khayalan umpama filem Hollywood. Segala hasil negara bakal dipunggah keluar dan rakyat Libya dipaksa membayar kos perang NATO. Bahagiakah mereka? Kesah ini umpama hikayat Melayu, “Lebai Malang”.

Demokrasi adalah Syaitan paling kejam yang nyata memanipulasi manusia di akhir zaman ini. Mampukah kita lari dari syaitan ini? Paling jauh kita hanya mampu berusaha agar syaitan ini tidak mudah membinasakan saki baki iman yang ada. Itu pun jika kita rasakan berada dikelompok manusia beriman. Untuk itu patuhilah saranan Rasulullah SAW mendindingi diri dari fitnah Dajjal. Dinasihatkan agar menghafal dan sering amalkan 10 ayat surah al Kahfi tanpa jemu. Kita akan diperlihatkan KafFaRa di “dahi” Dajjal ini. InsyaAllah.

Kita bernasib baik kerana kita diantara mangsa mereka yang terakhir, bukan yang terawal seperti Asia Tengah dan Asia Barat. Mungkin sememangnya Allah merencanakan begitu agar kita dapat bersedia sebelum terlambat. Pastinya doa para Aulia diperkenankan Allah SWT. Bersyukurlah. Segala kemelut politik dan sosial yang berlaku mutakhir ini sepatutnya segera mematangkan kita bukan sebaliknya.

Memandangkan kita sekian lama merangkul demokrasi sekular, halacara menjatuhkan pemerintahan sedia ada menjadi sedikit sukar. Namun melalui proksi mereka yang berjiwa kental dan liat, mereka masih berpeluang mengucar kacirkan negara ini. Walaupun starategi terpaksa diubah dan disesuaikan dengan keadaan, perancangan untuk menjatuhkan pemerintah Islam tetap akan dilaksana terutama yang melaksana sistem yang berbeza dengan apa yang mereka sarankan.

Malaysia juga diantara negara yang cuba popularkan “Dinar Emas” satu masa dahulu tetapi menenggelamkan hasrat tersebut setelah dapat menghidu bencana yang bakal dihadapi. Harus diingat, selain Malaysia negara yang cuba bangunkan projek “Dinar Emas” ini ialah Iraq dan Libya. Iraq dan Libya telah dihanguskan dan projek tersebut telah ditamatkan. Tidak mustahil pula Iraq dan Libya mempunyai rezab bijih emas di bawah perutbumi padang pasir yang luas itu. Sebab itu mereka berani menyuarakannya.

Apa yang berlaku kini, dinar dan dirham dikeluarkan di Malaysia hanya sebagai jualan “koleksi” bukan sebagai matawang rasmi. Ia tidak menggugat sistem kewangan antarabangsa. Zionis tetap mencurgainya dan bimbang Malaysia mengambil langkah drastik mengisytiharkan untuk menggantikan wang kertas satu masa nanti. Mereka tahu Malaysia antara negara yang berani membuat pilihan sendiri mengawal sistem kewangannya dan berupaya mengenepikan pandangan pakar IMF.

Rekod mengenai hasrat kerajaan Malaysia mahu menggunakan “Dinar Emas” sebagai forex atau tukaran perdagangan antarabangsa disatu masa dahulu masih tersimpan kemas dalam diari Illuminati dan zion, mereka masih tidak percaya Malaysia telah melupakan hasrat tersebut. Itulah mimpi ngeri bagi Illuminati yang sekian lama telah menipu dunia melalui terbitan “wang kertas” yang bersandarkan hutang (debt/riba) itu. Syarikat yang mencetak wang kertas ini juga milik mereka dan proksi mereka.

Untuk menghilangkan terus kemungkinan ini, pemerintah sekarang harus diganti dengan proksi mereka. Siapakah proksi mereka? Akan didedahkah sedikit waktu lagi bila masa mengizinkan. Mungkin bukan dalam blog ini kerana komputer peribadi saya sudah diintip dan perhubungan internet pula sering terganggu.

Jika rakyat negara ini masih siuman, ingatlah bahawa fitnah Dajjal itu amat menyesatkan dan mustahil umat yang kurang imannya dapat melepaskan diri. Setelah tumbangnya Syria (pembesaran Israel), Malaysia akan jadi medan baru jika Indonesia dapat ditawan secara aman. Dalam pada itu jika pembaca meyakini kemungkinan ini bukan sekadar hipotesis, adalah dinasihatkan supaya segera mengumpul “dinar/dirham (emas dan perak) Malaysia” sekadar yang terdaya. Kerajaan negeri Kelantan juga telah mengeluarkannya. Secara tidak langsung ini menunjukkan kerajaan Kelantan juga telah mengetahui kemungkinan apa yang bakal terjadi atau mungkin hanya bertujuan menghidupkan kembali tradisi Kelantan sebelum dijajah British.

Kemerosotan nilai wang kertas akan menjadi semakin tenat sekiranya kesatuan negara Eropah gagal mengekang kejatuhan ekonomi negara anggotanya. Ditokok pula semakin lemah kepercayaan dunia terhadap kestabilan USD. Ringgit Malaysia juga tidak akan dapat melepaskan diri dari ikut tersungkur sama. Buat waktu ini, USA masih berupaya melindungi kejatuhan nilai dollarnya, tidaklah diketahui berapa lama lagi ia dapat bertahan. Mungkin setahun, dua tahun atau lima tahun sahaja lagi. Keadaannya dilapurkan sangat tenat.

Emas akan menpunyai nilai yang berkali-kali ganda dari nilainya sekarang bilamana nilar ringgit merosot kelak kerana ringgit juga masih berdiri atas nisbah tukaran antarabangsa yang dikuasai IMF. Semua wang kertas dunia bersandar kepada bon dan “debt” atau nama asalnya ialah RIBA. Inilah perusahaan Illuminati (anggota Dajjal) selama ini. Mereka mengumpul emas sebaliknya memaksa dunia menggunakan wang RIBA.

Tanah Melayu pernah digelar Semenanjung Emas. Pastinya emas menjadi nadi ekonomi  penduduk purba Semenanjung Tanah Melayu. Sejarah ini telah berjaya ditutup rapat oleh British dan sejarah orang Melayu hanya bermula dari kewujudan Kesultanan Melaka..

Walaupun beratus tahun menjajah Tanah Melayu,  namun atas kehendak Allah mereka masih gagal menemui simpanan emas kecuali simpanan terhad di Pahang. Pelbagai ekpedisi dilakukan hingga ke seluruh hutan rimba banjaran Titiwangsa. Di mana tempat tinggi mereka mendirikan penempatan dengan alasan sebagai kawasan rehat. Mereka tetap gagal mengesan simpanan emas di perut bumi Tanah Melayu ini. Apa yang diizinkan Allah untuk mereka hanyalah bijeh timah.

Tumpuan mereka hanya untuk menjajah Tanah Melayu dan bersedia pula melepaskan negeri Fathani kepada penguasaan Siam melalui satu triti. Tentu ada sebabnya. Dapatkah dibayangkan apa akan berlaku sekiranya mereka menemui simpanan emas yang banyak di sini? Keadaannya tentu sekali berbeza dari apa yang wujud sekarang.

Simpanan rezab emas “mentah” Tanah Melayu memang banyak, Illuminati dan talibarutnya telah lama mengetahuinya. Melalui kecanggihan teknologi yang mereka miliki, dalam diam mereka telah mengkaji, mengesan dan memantau secara rahsia kedudukan dan nilai rezab tersebut.

Kerajaan sekarang juga sudah lama mengetahuinya (sebab itu PM terdahulu pernah membayangkan penggunaan dinar emas sebagai sandaran perdagangan menggantikan USD). Menjadi tanggung jawab kerajaan untuk merahsiakannya dari pengetahuan umum demi keselamatan negara atas nasihat pakar strategik.

Sebab itu mereka (zion) akan cuba sedaya untuk menghalang kerajaan sekarang dari terus memerintah. Walaupun pemerintah negara ini tidaklah sebaik sepertimana yang semua orang diharapkan, namun sehingga kini mereka masih berupaya melepaskan diri dari perangkap Yahudi (zion/illuminati).

Allah masih belum izinkan mereka menjatuhkan pemerintah yang ada . Andai sebaliknya berlaku, proksi mereka akan mengambil alih pemerintahan dan dengan mudah semua rezab ini diangkut ke Jurussalem secara rahsia. Masa untuk mereka semakin suntuk. Usaha mereka selama ini masih belum menampakkan hasil. Kini dengan bantuan Jesuit (cawangan gerakan sulit zionis), mereka berharap keadaan akan berubah dan memihak kepada mereka. Sebagai makluman, Jesuit telah hampir berjaya menawan Indonesia melalui gerakan para proksinya. Gerakan Islam di sana semakin lemah dicemari LIBRALISMA kecuali Acheh.

Walau bagaimanapun, hanya Allah yang tahu untuk siapa rezab ini disimpan begitu lama.Perancangan Allah melangkaui tipudaya makhluk. Hakikatnya segala rahsia adalah “hak Mutlak” Allah Subhana Wa Taala. Wallahu A’lam.

 

http://www.facebook.com/notes/al-muhaimin/rahsia-tersembunyi-yg-amat-digeruni-yahudi-laknatullah/234353863284759

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
{ 124 comments… add one }
 • muhamad khir October 26, 2011, 1:28 pm

  sye brsetuju jgk dgn post ni..skang ni mmg barat mnggunakn media sbgai alat utk memusnahkn org islam..brhubung kes libya,sye kurang psti yg no. 4(qaddafi tinggal dlm khemah…..emm barat sememangnye ingin musnhkn kite…nato sbgai contohnye yg disanka penyelamat di libya dn iraq skalipon ade je stiap hari brita trsalah bom atau trtembak rakyat….demokrasi yg disanjung dunia dn Malaysia khususnye sudah jelas satu sistem buatan manusia yg x btol..contohnye demokrasi yg dimomok PBB durjana tp ade jgk kuase veto..amerika yg mmprjuangkn kebebasan ttp jugak x haposkn penjara guantanamo(pengganas x diadili)..mne demokrasinye?..malaysia pon dipegang paksi pemerintah yg fasik x nk buat hukum hudud.klau di China dn Amerika diorang x prnh peduli psl minoriti islam klau nk buat undang2..tp pemerintah kite org mlayu islam lg tu,ttp x nk buat.bodoh krn trlalu memikirkn kaum..
  muhamad khir recently posted..Rahsia Tersembunyi yang Amat di Takuti Oleh YahudiMy Profile

  • Thcoxea October 27, 2011, 12:39 pm

   betul la saya setuju tu….kekadang kita nak berbaik dgn kaum lain tak bertempat, benda yang patut ditegaskan tidak ditegakkan. benda yang remeh temeh tu yang dibesarkan…berharap sgt msia ni wujudkan Hudud seperti mana Brunai mengambil langkah terbaik

  • remy February 10, 2012, 9:56 pm

   sy amat tertarik dgn artikel ini. mtk kongsi pd rakan2 seislam agar sedar n bsedia .
   syukran

 • widi diyan yana October 26, 2011, 1:31 pm

  great info…

 • SHAFIK October 26, 2011, 1:31 pm

  NICE INFO….TERIMA KASIH KRN BERKONGSI

 • lukito mulyono October 26, 2011, 2:30 pm

  Malang sekali nasib almarhum. Ketika almarhum digiring, ada yang memukulinya, ada juga yang menembakinya. NATO itu lucu sekali, membombardir Libya tapi mengkritik para pemberontak yang menembaki almarhum

  • IBKeling April 7, 2012, 11:54 pm

   Langkah yahudi atau Zionis untuk memerentah dunia,de ngan menghapus prmerentahaan yang ligetimate bukan perkara baru,dalam tahun 1928 lagi Henry Ford telah menulis banyak makalah tentang langkah Yahudi untuk mencapai maksud mereka,di America. Selain dari control dan mempengaruhi ekonomi negara tersebut mereka berjaya mempengarohi principle ahli politik negara tersebut.Menurut Henry Ford kejayaan yang amat besar bagi kumpulan ini apabila ahli olitik menerima konsep demakrasi dengan President bsebagai ketua pemetrentah dan congress America meluluskan consep negara tidak terlibat dalam hal ugama atau.Secular.Menurut Ford dengan kedua dua policy ini litik danmemedah kan Yahudi control dan mempengaruhi politik dan pemerentahan negara itu melalui KEWANGAN yang tiada terhad bagi mereka ,kerana ekonomi negara itu dalam tangan mereka.Malan g nya makalah tulisan Henry Ford ini tidak dapat tersebar di Amereca kerana,sebahagian besar pengeluaran makalah makalah itu di beli mereka supaya tidak sampai ketangan orang ramai.
   Pemimpin negara itu telah jelas tidak ira dari party mana jika tidak menyokong Yahudi samaada dalam atau luar negara pasti akan kalah.Dasar party mana pun perlu menyokong atau mengikut kehendak Yahudi in i.Sekarang kita telah ada pula pemim pin yang bersekongkol dengan Yahudi ini.Sakiranya pemimpin pemimpin bagini berkuasa Malaysia dan orang Melayu ingat lah. Mereka bergiat menolak konsep negara beRaja dan memperjuangkan Secularism.
   Apab ila ini berlaku Melayu akan hapus.HAMKA pernah berkata orang Melayu jika tidak Islam hilang lah MEL nya dan orang MINANGKABAU jika tidak Islam hilang lah MINANG nya..
   Dalan tahu 1958 Eisenhower(ejaan ?) President America,dimasa akan datang apabila politik dan ekonomi di kuasai olih pengusaha senjata dunia tidak akan aman.,kita telah lihat sejak tahun enam puluhan,peperangan sengaja di lakukan supaya se njata baru dan leb ih canggih dapat di uji serta di keluarkan Pemimpin Negara terbesar yang hendak meberhentikan atau tidak menula kan peperangan akan di bunuh atau dikalahkan.Jadi kawasan yangbaik untuk gulun gan ini men guji dan me njual senjata mereka ia lah tdi Timor Tengah negara Islam.dua puluh tahun dahulu Iraq dan Iran di suruh berperang soal senjata tiada masaalah.,lepas ituMesir .Libiya.Syria.yang lain jika tidak bijak akan jadi mangsa.orang Malaysia terutama Melayu kenalah bijak sebelun jadi saudara saudara Islam kita.Pakistan yang menyokong memerangi Taliban telah jadi saperti katun

 • muhammad hafiz yusuf October 26, 2011, 3:10 pm

  orang yahudi sebenarnya takut kepada bangsa mlayu……..

  • iqa December 24, 2011, 1:03 pm

   dyer xtakut orng melayu..tp takut orang islam..

  • Danial March 7, 2012, 5:28 pm

   Bangsa Melayu atau Bangsa Jawi itulah bangsa yang hilang “The Lost Tribe” yang kini Yahudi Zionis sedang giat mengkaji asal-usul mereka. Menurut kitab lama mereka bangsa yang hilang ini berasal daripada keturunan Nabi Ibrahim . Keturunan anak nabi Ibrahim yang menyembah Tuhan Yang Satu iaitu Allah dan telah diarahkan agar mencari sekeping tanah ditimur dan berada di hujung dunia dan tinggal di sana.

 • MUXLIMO October 26, 2011, 5:21 pm

  Astagfirullah.. MasyaAllah.. saya bantu sebarkan semampu yang saya bisa. paling tidak di blog saya yang juga sudah diintip zionis. InsyaAllah.

  • ateiskutum March 19, 2012, 11:17 am

   macam na anda tau yg blog anda telah di intip zionis?…

 • sukke October 26, 2011, 6:49 pm

  interesting, boleh bg rujukan dr mana dapat info kerajaan libya masa pemerintahan gadafi? sy ingin buat kajian yg lebih akademik dan berfakta tnpa sangkaan. tq

 • Mohd Azrin October 26, 2011, 10:32 pm

  Terima Kasih kpd penulis yg begitu mengambil berat akan maslah ini…kita sama2 doakan agar umat islam sejagat ini agar dihindar dari pesuna Dajjal lagi..dan doakan kesejahteraan roh Muammar Gadaffi.

 • Thcoxea October 27, 2011, 11:53 am

  salam….saya juga setuju dengan post ini, jika kita kaji semula secara logik..kenapa loji freemanson terlalu byk di Msia ini sedangkan Msia adalah negara yang kecil berbanding Indonesia. mereka membuat pangkalan Loji freemanson di Msia sebanyak 16 tempat dan hampir setiap negari ada. sudah tentu kegiatan rahsia mereka active.

  Saya juga setuju dengan PM dahulu (Dr.M) mengumumkan Dinar Emas…malangnya ianya tertangguh sementara.juga mesti ada sebabnya.

  harap selepas ini, rakyat malaysia yang mengaku Islam dan ‘negara diiktirafkan Islam’ memainkan peranan sebagai hamba-Nya yang sebenar…

  • fatinah December 15, 2012, 2:06 pm

   saya nampak point yg penting disini adalah dajjal laknatullah tu cuba nak masuk malaysia. bukan pasal data yang diragui. yg paling pnting,,bersyukur dgn apa yg ada

 • bayangan bulan October 27, 2011, 11:58 am

  Semoga Allah menempatkannya di Syurga dan mengampunkan segala dosa2nya. Pemimpin yang sebenar dan pemimpin yang berani.

  • fatinah December 15, 2012, 2:09 pm

   amiiin..dia mgkin ada buat salah sprt saddam hussin dulu,,normallah..dia jua manusia. bukan senang nak jadi pemimpin.terutama pemimpin negara islam dan mgamalkan islam dan pimpinannya

 • Sabri Ibn Ibrahim October 28, 2011, 2:21 am

  rencana ini sedikit sebanyak menginsafkan saya tentang fitnah dajjal yg semakin berleluasa. terima kasih.

 • JERUNG KHALIFAH October 28, 2011, 2:15 pm

  NAUZUBILLAH…SEMOGA ALLAH LINDUNGKAN KITA SEMUA DARI DAJJAL “PENIPU AGUNG, PENDUSTA AGUNG , PEMBOHONG AGUNG”…

 • zul October 29, 2011, 1:20 am

  saya bersetuju kerana saya sendiri terlibat dalam projek pembangunan perumahan di benghazi dan tripoli, projek dibawah ranhill.

  rumah besar, harga murah.

 • Farah October 29, 2011, 4:04 pm

  Terima kasih atas maklumat yang anda kongsikan kepada kami…saya harap semua umat Islam di Malaysia bersatu untuk melawan mereka ini…ape yang anda cakap semuanya betul….saya sangat suka cara kepimpinan Muammar Gaddafi yang mengikut ajaran Islam..dan saya hairan apabila mereka cakap Muammar Gaddafi adalah pemimpin yang tidak berhati perut..walhal beliau melakukan semua itu demi rakyatnya…ilmu saya x seberapa mana tp saya masih boleh berfikir mana yang betul dan mana yang salah…kehidupan di dunia ini hanyalah sementara…

 • zulka9 October 31, 2011, 2:46 pm

  Artikel ini memaparkan info yg berat sebelah. Tidak tepat apa yg digambarkan. Namun kita bersetuju, Gaddafi ada jasa beliau yg baik, namun bukanlah semua betul seperti yg dipaparkan disini. Cerita ini mungkin dimomokkkan oleh org2 kanan atau kroninya sendiri. beliau sgt terkenal dgn kekejamannya. Doa2 mereka yg telah dianiaya oleh Gaddafi telah dibalas & dipertontonkan ALlah didunia lagi.

  • syafiq July 16, 2012, 7:09 am

   tgk berita yahudi..sbb 2 ckp cmtu..cuba saudara berada disana..bru tao keadaan nya..bc btol2 info nya..gaddafi syahid sbb pertahan an negara dia demi rkyat..ada paham.. 🙂

 • anim.. October 31, 2011, 8:05 pm

  artikal yg telah membuka minda…sebelum ini hanya membaca di akhbar yg melaporkan berita negatif mengenai beliau..

 • Ruslin October 31, 2011, 10:50 pm

  Allahuakbar3x!umat islam telah kehilangan seorang pemimpin yang lantang dan berani menentang amerika dan yahudi.. bertambahlah sebuah lagi kerajaan boneka barat.. Selepas ini siapa pula sasaran amerika? Ahmadinejad??? Al fatihah untuk allayarham gaddafi..

  • Lan February 16, 2012, 11:46 pm

   Selepas ini malaysia mungkin boleh menjadi sasaran jika umat islam tidak bersatu kerana ideologi politik. Ada antara ahli politik yang telah mendapat sokongan luar untuk menjatuhkan kerajaan. Tapi ramai yang tidak sedar bahawa amalan demokrasi ciptaan barat ini la yang membuat umat islam malaysia berpecah hingga ada yang sanggup menggunakan agama dan perkataan jihad untuk melakukan kekacauan di dalam negara. Mungkin kerajaan sekarang tidak mampu memenuhi sepenuhnya tuntutan rakyat. Tapi kita tidak harus mengikut cara rakyat libya atau yaman untuk mendapatkan kuasa. Kita juga tidak boleh terlalu mengagongkan sangat pemimpin pilihan kita hingga tidak pernah menilai kesan tindakan yang melampau. Pemimpin politik semuanya amat pandai membuat rumor dan provoksi. Jadi gunalah akal kita dengan bijak. Kekalkan perpaduan kita.

   • Shafinaz Arshad June 20, 2012, 6:43 pm

    sokong kata awak… politik/demokrasi tak patut wujud di bumi Islam ini… kita seharusnya memakai sistem khalifah iaitu sistem Islam sebenar..

 • elfan November 2, 2011, 8:28 am

  sayang beliau tidak menciptakan suatu sistem negara, pemerintahan dan politik yang sesuai dan menurut prinsip-prinsip ajaran Islami. beliau bisa mengacu pada sistem kenegaraan, pemerintahan di era khalifah yang empat.

  Imam Khomaini ‘bisa’ menciptakan sistem organisasi kenegaraan dari penguasa ‘satu’ tangan ke berbagai lembaga atau institusi.

 • Kebenaran November 7, 2011, 4:15 pm

  Gaddafi mmg terkenal sbg seorang pemimpin diktator yg zalim.. Tak perlulah menambah-nambah cerita..

  Sebab itulah Allah menaibkan mayatnya, mungkin disebabkan kezaliman yg dilakukannya terhadap rakyatnya.. Wallahua’alam..

 • yussy November 10, 2011, 6:37 pm

  Insya Allah lambat laun kebenaran akan terkuak….entah di dunia ataupun akhirat, jika beliau telah banyak beramal sholeh, smoga Allah mengangkat derajatnya di akhirat nanti. dan jikalau ia telah berbuat zhalim, biarlah Allah yang akan menentukan nasibnya kelak.

  Hikmahnya adalah kita sebagai makhluk yg telah dianugerahi akal oleh Allah, kita harus waspada terhadap upaya adu domba atau tipu daya lainnya yg dilancarkan org2 yg membenci ajaran Allah yg mulia ini. Amiin YRA

 • Gemparkzz November 16, 2011, 1:58 pm

  ade owg kate, gaddafi ade simpan gudik die sndri, dan die jugk ske kumpul harte… tentera Gaddafi pon jns yg ta snonoh.. rogol org la, mmg pdn la klo die mati..

  • Iswara February 16, 2012, 6:40 pm

   To Gemparkzz,
   It’s funny when you stated facts about Gaddafi based on “Ada orang kata” and yet based on that facts you judge him. You yourself unsure about the originality of the facts and happily say Gaddafi deserved to be punished! It really shows the person who wrote that statement is really UNWISE!

 • dorist November 20, 2011, 1:26 pm

  assalamualaikum,
  mudah-mudahan Islam sedunia tidak mudah goyah
  kita berlindung kepada Allah SWT dari fitnah ‘dajjal’ yang terkutuk

 • firul November 20, 2011, 3:45 pm

  saya berharap selagi kt hdup di dunia ini mari lah kt sama-sama melafaz kan kalimah supaya dunia ini tidak hancur macam 2 saja….mari la kt sama2 berjuang ke jalan allah s.w.t semoga kt semua diberkati….amin….

 • mitha November 20, 2011, 4:09 pm

  membingungkan ya ..

 • b3nt0s November 22, 2011, 1:39 am

  aku pasti allahyarham baek orangnya, kalo beliau tak baek, kenapa boleh memerintah slama 40 tahun ++ ? knapa mst sekarang nak memberontak? kenapa tidak memberontak dalam tempoh 40 thun ++ ? 40 tahun? perghh lama tue..suma berpunca dari media..media barat..di kuasai ole yahudi,,korang tak tgok ke kebenaran 11 sept? ex PM kita sndri pon percya yg 11 sept tu dah di rancang ole org kapir..logic ke 2 buah kapal terbang hancurkan 2 bangunan serentak? cantek lak tu gugur bgunan tue..tgok ler video pembongkaran 11 sep.. kapal terbang tu ada sbb video dah di edit..pengakuan org yg tgok kejadian tu pon ade dalam video tu..cari ler kat utube

 • laila November 25, 2011, 8:25 am

  info yg sgt bermakna sekali.trimas.

 • zulkifli November 26, 2011, 11:42 pm

  assalamualaikum,,,kalau dibaca dari atas sampai bawah mmg ngeri kuasa fitnah atau dusta ni..kita ni rakyat biasa mmg senang tertipu dgn propaganda sebegini kan,,sifat semulajadi manusia memang pandang negetif dari positif,mungkin disebabkan berhati2x…kita ni dah dekat sangat ngan akhir zaman,,dan dah blh pikr sendiri kan apa itu dajal,,terbukti dgan jelas dalm al-quran yang dajal ni penu ngan fitnah dan dusta,,,apa nak jd ngan dunia sekarang ni,,,perang psikologi terhadap pemimpin islam dengan mempergunakan rakyat islam sendiri.saya sendiri rasa kecut perut ngan mainan orang barat,,,syabas dan takziah kepada pemimpin2x islam yang terkorban,,,sekian ..

 • ahowk orang islam December 4, 2011, 4:36 pm

  memang sadam tak sepatutnya dijatuhkan. dan memang gaddafi itu pemimpin yang syahid.. lepas ni. siapa??

 • CikguPutra December 7, 2011, 3:03 pm

  selepas negara Syria dikhabarkan bangsa Melayu..Indonesia dan Malaysia dihasut sehingga berlakunya pelbagai tragedi.

 • garda revolusioner December 14, 2011, 11:15 am

  Ayo.. negara2 islam Bersatulah..!! jgn mudah dihasut..

 • hasliza aspari December 16, 2011, 10:42 am

  Ada yang benar dalam info ini., terutama tentang propaganda mossad dan nato (yang 99% adalah kaum jews zionis) Technique yang sama mereka lakukan terhadap amerika, dimana 90% pemimpin amerika adalah dikalangan jews zinonis, dan mereka memiliki semua rangkaian media terbesar dunia. Dengan itu senanglah mereka memporak perandakan dan menghancurkan dunia arab melalui media.

  Apa yang saya kurang yakin tentang info diatas mengenai kemudahan yang diterima oleh rakyat libya, rasanya mereka terima 3/10 dari apa yang disenaraikan . . allahualam bissawab.

 • hafiz December 21, 2011, 12:42 pm

  sekejam mana pun seorg pemimpin tu, kita tidak boleh menghukum pemimpin tersebut.
  Allah telah menyediakan seburuk2 tempat bagi sehina2 manusia. sejahat mana pun ia, ia telah kembali kepada Allah. tidak baik bagi kita mengaibkan org yang telah mati. Sejahat mana pun manusia tu selagi ia tidak menduakan Allah, syurga tetap ada untuknya selepas neraka.Wallahualam.

 • Faizal December 22, 2011, 7:16 pm

  Saya sokong saudari hasliza aspari…saya pernah ke libya lebih kurang setahun sebelum libya bergolak…apa yang saya boleh ceritakan di sini…bermula dari Tripoli International Air-port yang mana masa tu ada fasa pembangunan utk membesarkan lapangan terbang hingga ke destinasi saya sejauh lebih kurang 300KM menghala ke sempadan Tunisia…saya hanya jumpa dua buah sekolah,satu sekolah menengah dan satu satu sekolah rendah….bangunan tinggi tidak melebihi 5 tingkat(yang tertinggi di bandar tripoli).kemudahan pembangunan di sana amat mengecewakan hingga tiada azan berkumandang di sana…tapai masjid mmg banyak..begitu juga harga minyak dan gas..mmg murah…keadaan lapangan terbang antarabangsa libya ketika itu tidak ubah seperti lapangan terbang subang kita skang….saya juga sempat singgah di satu pekan ala-ala koboi dengan keadaan rumah dan juga kemudahan yg mmg mengecewakan…

  itu pengalaman saya…sekian.

 • rahma December 27, 2011, 7:30 pm

  info yang bagus. terimah kasih ats informasi ni.

 • Seorang Manusia January 2, 2012, 2:57 pm

  Assalamualaikum.
  Dari apa yang saya baca, saya asyik dok terbayangkan yg keadaan Malaysia sekarang dah jadi sama macam yg disebutkan oleh saudara terhadap Libya. Rakyat kini sudah lantang bersuara ingin menolak kerajaan, dipergunakan pula para mahasiswa untuk menambahkan lagi kebencian rakyat terhadap pemimpin, memang betul-betul sama.
  Benar apa yang dikata saudara, pemimpin kita sekarang pon ada silapnya tapi dia maseh berjaya menjalankan tugas dia menjaga kesejahteraan kita. Saya dapat rasa amannya Malaysia ni walaupun ada yang kata Malaysia ni dah nak musnah! Entah lah.. Allah itu maha mengetahui. Wallahualam~

  • fatinah December 15, 2012, 2:19 pm

   btul tu…lagipun,kalau krajaan yg ada skrg jatuh,akn brlaku bnyk kmusnahan nnti.. moral of story,,brsyukur dgn apa yg ada..xsalah nk mnegur,tapi guna lah cra yg btul

 • aunov January 3, 2012, 1:38 am

  sekurang2nya muammar tidak munafiq seperti iran dan syiah….

  • Likerz February 29, 2012, 8:48 pm

   Maaf Aunov, bukan niat untuk membangkang. Berbalah jauh sekali. Awak surf kat arrahman.com dan awak cari artikel mengenai ghadaffi. Saya tak berani nak komen. Sekian. Wassalam. Assalamualaikum

 • wati January 3, 2012, 10:53 am

  fakta di atas tu ada yg betul dan ada yg tak betul

 • RM30 January 5, 2012, 11:38 pm

  bagi ler URL die…

 • akukompius January 17, 2012, 7:00 pm

  fakta kat ats tu smua btul ke??? penulis pernah pergi libya ke?? klu stkat copy paste, baik xyah.. kita setakat bace tp xpernah merasa mmg sokong la.. ak pon xprnh pegi..hehe jd, sbb tu ak xcaye

 • pakcik January 20, 2012, 6:25 pm

  kepada ” zulka9 ” kamu terkena tempias dajjal.. buka mata hati.. jgn jadi pertonton apa yg di tonton. jgn mkn apa yg di suap. semoga dapat penglihatan yg sempurna. amin…

 • sitiafiqah January 24, 2012, 5:08 pm

  Assalamualaikum.. sekadar memberi pndpt..info yg ckup bgus tp xsmua btl..sblm tu,tuk makluman husband sy org libya dan dia ade mnceritakn tntg ini..ye x dinafikan gadaffi ade buat baik tp kekejaman nya lebih dr yg kita sangkakn..ini semua mainan politik..jika anda ade membce buku tentang dajjal,freemason dan yahudi..mereka semua berkait rapat..selain itu husband sy mengatakn ade sesetngah org percya gadaffi bkn islam..bapanya juga tidak diketahui dan slh seorg ank beliau juga gay..kita tak dpt nak tgok ape yg sebenarnya berlaku disana,lg pula video2 yg dipaparkn di youtube dlm bhasa arab so kita xblh nk fhm..bla kita search kt youtube tu,kita jz thu itu je..tp klu video arab bnyk yg kita xthu..libya sebuah ngara yg terkaya,tp kekayaan tu digunakn oleh gadaffi n kluarganya shj..ank2 muda tidak dibenarkn keluar ngara krn takot mereka nmpk pembgunan ngara lain sdgkn ngara mreka mundur..so ble skrg rmi yg da kluar blaja,mereka nmpk yg mereka ditindas,sbb tu jd nye revolusi..bnyk lg la perkara berkaitan ni..sbgai hamba Allah n warga negara Malaysia,kita seharusnya berdoa n bersyukur kita masih aman dan hrp2 bnda ni berterusan,,tp dlm diam mcm2 da berlaku di Malaysia,,jd berdoalah kita supaya terpelihara dr sgale fitnah dan kezaliman,,Wallahualam..

 • yudha January 25, 2012, 10:26 pm

  Hati-hati, sekarang Indonesia dan Malaysia sudah sering banyak pergolakan, bisa jadi ini semua karena hasutan hasutan, mungkin juga ada yang hendak mengadu domba.

  Di tanah Papua, Indonesia, terdapat gunung emas, yang dikelola oleh perusahaan tambang Amerika, 99% emas dibawa AS, sedang 1% nya saja yang dikasih ke Indonesia. Padahal jika 100% nya itu buat Indonesia, pastilah kami bisa makmur. Tetapi mereka tidak menghendaki kami makmur, karena kami mayoritas muslim, bahaya juga buat mereka kalau kami sampai makmur dan kuat.

  Akan begitu sulit menerapkan hukum syariat Islam di Indonesia karena kami bukan negara Islam walaupun mayoritas Islam. Golongan kapitalis, liberalis, komunis selalu berusaha mencegah hukum Islam sampai berlaku. Oleh karena itu sangat mudah terjadi terorisme disini, banyak aliran sesat tumbuh, banyak pemurtadan, dan pembodohan.

  Oleh karena itu, Malaysia dan Brunei yang merupakan negara Islam sah secara hukum harus bisa lebih baik dari Indonesia. Pertahankan Islam, perbaiki hubungan dengan Indonesia. Jika kami melihat Malaysia dan Brunei benar-benar maju dengan sistem negara Islam, mungkin Indonesia juga akan tertarik menjadi negara Islam.

  • zahra February 12, 2012, 4:36 pm

   insya Allah. smoga semua umat Islam dapat bersatu atas kalimah LA ILAHA ILLALLAH…..

 • daudakpe January 27, 2012, 11:37 am

  salam, saya sangat bersetuju dengan semua pendapat diatas apa yang terjadi kita jadikan pedoman hidup kita. saya sangat tertarik dimana AS DAN ISRAEL sedanf berhati2 dan mengintip negara kita malaysia sebab mereka tahu kita adalah negara islam yang sangat kuat xmudah untuk berpaling ke kiri walaupun di usik sedikit. dengan adanya pemimpin yang masih lagi berpegang teguh kepada agama dan demi rakyat semuanya xmudah untuk mereka menewskan pemikiran2 celik orang melayu ini. malaysia juga tahu yang mata wang kertas yg dgunakn dseluruh dunia ini xalama lagi akan jatuh sejatuhnya dan tidak akan digunakan lagi. jadi sebab itulah malaysia memperkenalkan wang syiling emas tapi bukan untuk digunakan secara menyeluruh untuk orng malaysia, emas syiling itu mungkin untuk persediaan negara bagi menenggung kejatuhan wang kertas dunia(sebab tiada nilai pun). jadi xmustahil amerika dan islarel xsenang duduk dengan malaysia. mereka akan fikir yang negara malaysia sudah mula menggunakannya dan ini membuatkan mereka berhati2 dengan kita. dengan cara apa sekalipun mereka akan cuba memasuki malaysia dengan menghantar orng2 mereka kononnya nak wat liputanlah @ sebagainya walhal mencari lokasi sebenar lubuk emas negara.tapi sampai saat ini mereka belum lagi menemui sebarang tanda lokasi itu(kesian). saya cadangkan negara perlukan banyak lagi pemikir2 yang hebat bawa balik semua pro malaysia yang ada di luar negara xkira ulama dan lain2.. bila semua ada lagi susah untuk mereka menembusi negara kita untuk mereka takluki. buat perbincangna dengan negara indonesia jgn sampai indonesia jatuh sejatuhnya dan kalau ini terjadi malaysia jadi sasaran terakhir untuk digulingkan bila dah jadi apa yang jadi emas kita akan diangkut sepenuhnya ke negara mereka jurusallem tempat DAJJAL AL-MAHSI wallahualam. sebagai rakyat kita sebenanya telah lama dijajah dan anda persan x yang merka menggunakan negara asia untuk racuni pikirn anak muda malaysia denagn aliran muzik dari negara dglar k-pop tidak hairan ada artis dari sana penganut FREEMASON……semoga negara kita dijauhkan dari semua itu tapi ALLAH SWT telah menyusun kemas jadual untuk kita semua kiamat dah hampir nak tiba….

 • hamba Allah January 27, 2012, 11:36 pm

  bagus bagaimana pun infomasi, tetapi masalah yang paling utama, yang paling besar, yang paling penting adalah IMAN..
  usaha lah iman kamu seperti iman para sahabat RA. iman mereka sempurna yakin pada Allah. Iman seperti ini lah yang saya dan anda semua perlu usahakan.
  JazakAllah khair

 • lina January 28, 2012, 9:30 pm

  Terima kasih di atas info. Komen2 yg ditinggalkan oleh pembaca mengganggu fikiran sy. Sy jd keliru. Apa pun diharap msia akan terus aman dan makmur.

 • Awan January 28, 2012, 11:08 pm

  Assalamualaikum..jwb skiranya anda org islam. sekiranya saudara dan saudari tidak mengetahui akn kbnrn sesuatu perkara atau pristiwa secara tepat, cukuplah sekadar menaip WALLAHUA’LAM.. tidak perlulah beri sebarang andaian yang hanya membuatkan penulis berasa kecil hati dan sia-sia terhadap usahanya untuk membuka minda kita supaya berfikir dengan matang akn hal yg melibatkan maruah agama.. jgn disebabkan oleh idea kapitalis dan demokrasi yg belum tentu menjamin kesejahteraan kita utk jgka masa panjang,kita sudah berpecah-belah..harap,dengan kwujudan konflik2 dan masalah, kita sbg umat islam, akn menjadi lebih bersemangat utk bersatu..

 • AWAN January 28, 2012, 11:21 pm

  Assalamualaikum..jwb skiranya anda org islam. sekiranya saudara dan saudari tidak mengetahui akn kbnrn sesuatu perkara atau pristiwa secara tepat, cukuplah sekadar menaip WALLAHUA’LAM.. tidak perlulah beri sebarang andaian yang hanya membuatkan penulis berasa kecil hati dan sia-sia terhadap usahanya untuk membuka minda kita supaya berfikir dengan matang akn hal yg melibatkan maruah agama.. jgn disebabkan oleh idea kapitalis dan demokrasi yg belum tentu menjamin kesejahteraan kita utk jgka masa panjang,kita sudah berpecah-belah..harap,dengan kwujudan konflik2 dan masalah, kita sbg umat islam, akn menjadi lebih bersemangat utk bersatu…

 • orekelate January 31, 2012, 3:01 pm

  apa yg boleh kita ambik iktibar….simpanlah emas/perak…mungkin xmampu nk beli byk sekali gus….berdikit2 pun xpe….insya-Allah nanti, sistem matawang kertas mungkin akan terhapus…hilang nilai semua…..

  insuran kewangan yg kat bank pun xkan cover kalu berlaku peperangan, so habis gitu je la duit2 kita yg kita kumpul byk2…..

  dgn itu, ambik la nisiatif untuk kumpul/simpan emas/perak hak milik kita s’diri2. kat mana pun kita lari, emas tetap akan laku dijual….x mcm matawang kertas….

  ambil iktibar dari rakyat Kemboja…..mereka lari dari negara diorg, tp diorg ni cerdik pandai sbb diorg bw sama emas yg telah ditukar bentuk kpd alat memasak spt. kuali periuk dan bakar kasi nampak hitam konon2 dh lama pakai….bila sampai m’sia, leburkan semula dan jual untuk dijadikan modal perniagaan. Alhamdulillah, jgn terkejut…diorg actually lebih kaya dari kita……

  Allahu’alam……

  • kaki sibuk November 24, 2012, 9:47 pm

   betul3

 • iori February 7, 2012, 4:20 pm

  masyaallah…gaddafi….the great…..knp la rakyat libya tak nampak…….

 • remy February 10, 2012, 10:21 pm

  Assalamualaikum…sy bsetuju ngn En Awan. Ramai org kita hari ini bijak mengkritik tetapi tidak bijak mengkaji. Apa yg saya baca niat penulis adalah baik untuk memberi satu impak positif kesedaran kepada kita. Penulis telah berusaha sebaik mungkin untuk memberi info kepada kita walaupun dari mane sumbernya.Xperlu lah kita mengulas apa yg telah terjadi.Kita lihat ke hdpn apa yg bakal berlaku dan apakah persiapan kita.Bagaimana kita nk menghadapi cabaran di masa depan. Sekian.

 • zahra February 12, 2012, 4:14 pm

  “Kita bernasib baik kerana kita diantara mangsa mereka yang terakhir, bukan yang terawal seperti Asia Tengah dan Asia Barat. Mungkin sememangnya Allah merencanakan begitu agar kita dapat bersedia sebelum terlambat. Pastinya doa para Aulia diperkenankan Allah SWT. Bersyukurlah. Segala kemelut politik dan sosial yang berlaku mutakhir ini sepatutnya segera mematangkan kita bukan sebaliknya.”

  mungkin kita agak lemah n x agresif mcm umat Islam di sana… sbb itu kita mnjadi antara yg terakhir n x berapa d pandang. kita masih punya masa utk bangkit!!!

 • Pembangkit Semangat jihad February 20, 2012, 1:28 pm

  Untuk menjawab soalan itu marilah kita renungi firman ALLAH S.W.T. dalam Surah Al-Hujurat ayat 12, “Wahai orang-orang yang beriman ! Jauhi kebanyakan prasangka. Sesungguhnya sebahagian prasangka itu dosa. Dan janganlah kamu mencari-cari kesalahan orang lain. Dan janganlah sebahagian kamu mengumpat sebahagian yang lain. Apakah salah seorang kamu suka memakan daging saudaranya yang telah mati ? Tentu kamu tidak menyukainya. Dan bertakwalah kepada ALLAH. Sesungguhnya ALLAH Maha Penerima Taubat lagi Maha Mengasihani.”.

  Keterangan ayat “Wahai orang-orang yang beriman ! Jauhi kebanyakan prasangka. Sesungguhnya sebahagian prasangka itu dosa.” dalam Surah Al-Hujurat ialah tinggalkanlah sangka-sangka jahat terhadap sesama mukmin. Kerana berdosa bersangka jahat pada orang-orang muslimin, yang pada lahirnya orang-orang baik. Jika bersangka jahat pada orang yang berterang-terangan melakukan dosa, seperti minum arak, berjudi dan sebagainya, maka tidaklah berdosa.

  Oleh itu, telah jelas dan nyata tafsiran ayat di atas dalam Al-Quran iaitu kita hendaklah bersangka baik terhadap sesama mukmin yang tidak terang-terangan melakukan dosa kerana ALLAH melarang kita bersangka jahat terhadap sesama mukmin yang tidak terang-terangan melakukan dosa dalam ayat di atas.

  Untuk mengukuhkan dalil “KENAPA TIDAK BOLEH BERSANGKA BURUK PADA MUKMIN YANG TIDAK TERANG-TERANGAN MELAKUKAN DOSA?KENAPA PERLU BERSANGKA BAIK?” mari kita renungi dan fahami hadis Nabi Muhammad S.A.W. ini.

  Sumber Abu Hurairah R.A. memberitakan Nabi S.A.W. bersabda :

  إيكم والظن , فإن الظن أكذب الحديثErtinya : “Jauhilah kamu dari prasangka, kerana sesungguhnya prasangka itu adalah sebohong-bohong rekaan rasa hati (berita hati).”.

  [H. Sepakat Al-Bukhari-Muslim]

  Pengajaran Hadis :

  1. Islam mengajarkan umatnya agar memiliki hati yang suci-bersih, ikhlas dan tidak mudah menaruh prasangka buruk terhadap kata-kata atau perlakuan seseorang saudara ISLAM.

  2. Rasulullah S.A.W. melarang orang ISLAM memasang prasangka dan tohmah, sebab dia (prasangka dan tohmah) adalah tipu daya hawa nafsu atau andaian buruk semata-mata.

  3. Sesungguhnya prasangka itu tidak ada bukti dan dia tidak membawa kebenaran sedikit pun. Kesan dari sifat prasangka ini akan menimbulkan keretakan dalam masyarakat dan akan mengganggu keharmonian.

 • ibnu ahmad February 20, 2012, 1:32 pm

  Mintak diselidik semula…. jgn pakai amek je maklumat diatas….

  • Likerz February 29, 2012, 8:43 pm

   Untuk sesiapa yg inginkN cerita lebih lanjut mengenai Muamar Ghadaffi, bolehlah ke arrahman.com
   Saya ada membaca artikel mengenai Ghadaffi di arrahman.com, tak pasti mana yg btul. Tapi ape yg saya baca, ianye ada la jauh berbeza dgn ape yg ada di artikel ini. Saya harap admin blhla ke arrahman.com dan bandingkan artikel di sana dgn ape yg ada di sini. Bagi saya, membenarkan pun tidak, menolak pun tidak. Selagi blum jelas, jgn la di terima dan jgn pula di tolak. Itu la yg di pesan oleh guru pd saya. Sekian wasallam.

 • ibnu ahmad February 20, 2012, 1:34 pm

  sila rujuk fatawa ulama terkini berkenaan setiap negara di asia barat n jgn hanya ambil dari satu sumber sahaja.

 • razali February 22, 2012, 1:51 pm

  jgn main ambik je ape org ckp,, buat pembacaan dan kajian dkt tmpat lain jugak,, klau gaddafi ni the great sgt, knape dr yusuf qardhawi pun kluar fatwa wajib bunuh gaddafi,, xkan korng nk ckp dr yusuf pon geng zionis kot? wallahualam’

 • akuorangislam February 22, 2012, 3:35 pm

  assalamualaikum w.b.t

  pertama sekali saya ucapkan terima kasih atas PEMBONGKARAN ini. ianya adalah satu kenyataan yang sangat MAHAL bagi saya. why’d i said that? sebab..

  pertama, saya hanya tahu muammar ghadafi ini seorang yang kejam melalui media massa dan cerita dari kawan-kawan. lagipun bila tengok je riak muka allahyarham, hati jadi kecut. takut dan kegeringan. muka arwah sangat garang dan nampak sangat ketegasan dibalik raut wajah sucinya. hati kecil saya mengatakan, dont judge the book by its cover. jauh tersemat dalam hati saya berkata apa yang saya dengar dari media massa hanya dari sebelah pihak yang PRO-AS laknatullah. sebab itu, apabila terbaca artikel ini, saya menangis. terharu dan sedih sangat. sebak sangat rasanya dada ini.

  hanya ada satu sahaja soalan dari pihak saya, mengapa ‘AWAK’ (PENULIS BLOG NI) tak menulis cerita ini dari awal biar orang diluar sana tahu siapa sebenarnya yang bersalah dan menjadi mangsa keDAJJALAN US dan SEKUTU (REJIM ISRAEL PALING LAKNATULLAH)..?

 • syam February 29, 2012, 10:44 pm

  assalammualaikum….sekadar renungan dan ingatan kepada semua…

  Berdasarkan Khutbah Rasulullah S.A.W berkenaan kedatangan Al Masih Dajjal,…memag nabi cakap ‘Bukan Timur’ sebanyak 3 kali sambil jari telunjuk baginda menunjuk kearah Timur juga sebanyak 3 kali bahawa arah petunjuk kedatangan Dajjal itu bukan dari negeri belahan timur…..bermakna hanya satu arah je (timur) yang bukan tempat munculnya Dajjal tu…jadi nabi juga dah berpesan sejak dulu lagi bahawa negeri belahan timur je bukan tempat munculnya Dajjal tu….secara jelasnya antara ‘utara’ selatan’ barat’ dan ‘timur’…Dajjal tidak akan datang dari Timur tetapi datang antara dari ‘utara’ barat ‘ dan ‘selatan….sahih ni…memag nabi ada cakap tentang perkara ini…

 • nurul March 1, 2012, 9:51 am

  utk kita2 pula, menilai dari media memang sukar, artikel2 blog pun kita musykil, dari mulut kalangan kita juga khuatir entah siapa agen zionist kita tidak kenal. kembali saja kepada al-Qur’an dan sunnah. pilih pemimpin mengikut saranan nabi, pilih yg beriman dan bertakwa kerna mereka lebih tahu dosa pahala dan mentadbir mengikut syariat islam. andaikata selepas dilantik perkara lebih kejam dilakukan, kita tidak lagi bertanggungjawab di atas kezalimannya melainkan dia sahaja. tanggungjawab kita telah dilaksanakan. yg penting selamat di akhirat sana. lebih kurang begitulah ringkasan perbualan antara nabi s.a.w dan org yg bertanya kepadanya. Allahua’lam

 • Arwin March 3, 2012, 3:25 pm

  Ya,moga kita bangsa Melayu yang di Indon dan Malay dapat bersatu menjelang datangnya Imam Mahdi

 • Ady March 3, 2012, 4:27 pm

  Jangan sampai Malaysia dan Indonesia yang merupakan sama sama negara Islam dan negara bertetanggaan menjadi sasaran selanjutnya para Illuminati ataupun Freemason dan para Zionis yang memanfaatkan memanasnya hubungan politik antara Malaysia dan Indonesia akhir akhir ini untuk menghancurkan kedua negara tersebut.

 • selamatkan negara March 4, 2012, 10:59 am

  Kita tersepit di antara dua sumber maklumat yg tidak begitu diyakini. Elok dapatkan sumber yg sahih & dipercayai. – penulisan di atas lebih bersifat andaian yg lebih menguntungkan barat. Ghadafi sebenarnya tidaklah sebaik seperti yg digambarkan. Beliau sendiri merampas kuasa dari pemerintah terakhir dari Gerakan Islam AsSanusi. Berhati2lah dlm memberi kenyataan dlm perkara2 yg kita tak berapa pasti.

 • lenient March 7, 2012, 11:29 am

  astagfrullah….masyaAllah…alhamdulillah..tmakasih dngan info padat ni. mulanya sy ragu2 & mencari2 sumber infomaton berkaitan, moga kita umat Islam khususny n seluruh warga negara M’sia amnya d bumi bertuah ni selamat dari fitnah Dajjal laknatullah.

 • seekers March 7, 2012, 3:26 pm

  kita bersatu dibawah satu laungan panji hitam LAILAHAILLALLAH !!!!!

 • Hamba ALLAH March 10, 2012, 1:39 pm

  Yang paling pasti dengan segala kemusykilan anda semua.jauhkan segala prasangka kalian..ALLAH lah yang maha mengetahui mana yang baik dan mana yang buruk.sesungguhnya Allah jualah yang akan menilai dan menghakimi segalanya..kita sebagai hambaNYA..kembali lah kepada ajarannya yang sebenar,bergaulah dengan orang2 Alim dan berpengetahuan serta jihadlah kejalan Allah..gunakan Akal,tingkatkan iman..nilaikan diri kita dahulu baru nak menilai dunia ini..persiapkan diri untuk segala kemungkinan,yang paling pasti telah tertulis dari firman Allah yang maha Esa,kitalah umat terakhir dari umat nabi Muhammad SAW.umat yang akan berjuang dengan imam mahdi sebelum turunnya nabi isa AS ke dunia menentang segala dakyah dajjal dan yahudi laknatullah.
  Dunia kita di akhir zaman sebenarnya(untuk pengikut dan pemimpin freemason dan illuminati=new world order)..renung2kan..

 • anuar March 11, 2012, 7:05 pm

  alhamdulillah…terima kasih aku da tau.. 🙂

 • Devilova March 13, 2012, 11:29 pm

  Membaca artikel dan komen2 yang berterima kasih, menyanggah ataupun berusaha melengkapi.

  Anda pasti sering melihat film hollywood di TV tentang cara-cara kotor barat untuk menggulingkan kekuasaan negara-negara yang tak sepaham dengan mereka.

  Atau negara-negara yang menyulitkan mereka untuk mengeruk kekayaan di negara tersebut.

  Harusnya Kita semua sadar tentang hal itu, bahwa sebenarnya mereka telah mengakuinya sendiri.
  Tanpa harus kita repot-repot berasumsi.

  Untuk Indonesia, kita lihat Bung Karno, Soeharto (digulingkan karena dianggap sudah cukup ato tidak bisa diandalkan lagi).

  Intinya bagi mereka, selama sepah masih manis maka akan terus dihisap sampai habis.Dan jika sudah habis atau sepah itu dari awal memang tidak manis maka akan dibuang.

  Wallahu’alam

 • atom isotop logam March 17, 2012, 9:28 pm

  assalammualaikum…trimaksh pd pnulis krn mbri mklumat yg baik…trpulanglh pd pnilan pmbca utk mnilai sgla yg d’nytakn oleh pnulis….apa yg sy trkiln pd org (kita)islam skrg lbh suka dn bangga bla bkwn ngn org2 barat.. Tp org (islam)indonesia’ slalu je d’pndg hina sdgkn mreka adlh saudara islam…kcian mreka….bersatulh whai org2 islam.. MALAYSIA DAN INDONESIA leh d’ibaratkn ombak dan pantai….P/s-penulis,teruskn perjuangan anda…. Al-Fatihah utk Gadaffi… WALLAHUA’ALM…

  • rajabasri April 11, 2012, 2:43 am

   Salam,

   Khas kepada penulis artikel ini dan para pembaca budiman agar mengkaji serta mengambil iktibar apa yg telah berlaku terutamanya di Libya dan sekarang ini di Syiria.
   Pertamanya sy x pasti si penulis ni mendapat berita dpd mana mengatakan si Gaddafi ni seorang yg begini atau begitu. Secara seriusnya si Gaddafi ini telah diisytiharkan wajib bunuh oleh Ulama tersohor dunia iaitu Dr.Sheikh Al-Qardhawi. Diharapkan penulis ini bertanggungjawab diatas kesalahan informasi yg telah diterbitkan. Sila rujuk pada tempatnya.

 • mumby March 18, 2012, 10:40 pm

  Artikel ini tidak tepat hanya melihat isu dari sudut tertentu saja. Gadaffi seorang yg zalim,keras,kejam dan membunuh pejuang2 Islam,ulama2 yg menentangnya.Dia memang anti barat krn ideologinya ala sosiolisme.Tapi kern dia anti barat tidak semestinya dia seorang Islamic.seprti Soviet Rusia menentang barat bukanlah kerana sukakan Islam tetapi keran idiologi mereka berbeda.Saya nasihat jgn mudah terpengaruh dgn artikel ini.Kita perlu hapuskan pemerintah yg kejam dan ganti dgn yang Islamic.Kita juga perlu menyesuaikan demokrasi yg diambil dari barat supaya tidak digunakan utk melemahkan Islam.

 • Jentrong's April 3, 2012, 12:00 pm

  mantap postinya sangat bermanfaat kawan,
  trimakasih………
  smg allah ttp mlindungi kita
  dg syarat kita ttp berusaha semamp kita..
  amin…………

 • bani April 5, 2012, 12:13 pm

  yg pasti malaysia telah 50 thn didemokrasikan oleh dajjal

  • sara November 27, 2012, 10:24 pm

   Don’t mix agama dgn politic… wake up

  • sara November 27, 2012, 10:30 pm

   Wake up lah…..

 • hamzah April 6, 2012, 10:50 am

  uhh. . . .tlalu byk fakta kan.smoga allah menyelamatkn kta dr sgala kejahatan mereka2 yg bniat jahat thdp islam

 • hamba allah April 10, 2012, 11:26 pm

  assalamualaikum buat semua kaum muslimin dan muslimat diseluruh nusantara melayu ini..lahirnya imam mahadi adalah dari seorang lelaki terpilih dikalangan umat melayu dibumi semenanjung tanah melayu..iannya berlaku diakhir zaman..wallahualam

  • mohamad azlan September 1, 2012, 2:39 pm

   Assalamualiakum…apa bukti anda tentang imam mahdi adalah lelaki dikalangan umat melayu

 • Aswad April 12, 2012, 6:37 pm

  Apa yg pastinya, akan berlaku peperangan besar diantara blok islam dan bukan islam sebelum terjadinya kiamat… apakah matlamat kita semua? Tanamkan jihad di dalam diri dan bersedia untuk berjuang menentang musuh2 Allah S.W.T.. hidup di dunia hanya sementara… Akhirat jualah yg kekal selama-lamanya.. Pernah terbaca didalam buku pejuang2 yg dikagumi…katanya.. mati itu pasti.. sama ada dgn kemalangan, kena penyakit, usia tua dan bermcm2 cara kematian… tetapi saya memilih untuk mati dengan peluru Apache…

 • pohwan April 23, 2012, 1:51 am

  Bravo.. Tepat sekali.. Hanya yg cerdik saja yang nampak kejahatan dajjal dan kuncu2nya.. Allah masih selamatkan malaysia, orang2 islam dan rakyat malaysia keseluruhannya.. amin amin amin ya robbal alamin..

 • pohwan April 23, 2012, 1:52 am

  Bravo.

 • musang May 12, 2012, 11:08 pm

  memang benar skarang ni barat khususnye AS dan sekutu nye menggunakan media dan elektronik media untuk melemahkan,manjatuhkan dan menguasai Islam sedunia.banyak juga laman web yang menyiarkan berita2 palsu,kisah2 palsu tentang Islam semata2 untuk memesongkan akidah umat Islam sedunia.sebenarnye mereka cukup takut dan gentar jika umat Islam sedunia bersatu,lebih2 lagi negara2 Arab.
  kite sendiri mungkin tertanye2 kenapa,mengapa negara2 Islam lain berdiam diri apabila Palastin contohnye,dibedil secukup2nye oleh mereka,termasuk juga Iraq.
  sehingga ada di kalangan Islam Iraq yang mencium tangan anggota tentera AS,konon nye mereka lah penyelamat dari kekejaman Saddam Hussien.akhirnye apa yang berlaku???rakyat Iraq telah diracun supaya membenci ketua negara mereka sendiri,sama seperti apa yang berlaku kepada Libya sekarang.
  sedang kan Islam menegaskan supaya kite hormat pada ketua negara.walaupun ketua negara itu hancur sikapnye,rakyat sendiri boleh menjatuhkan nye dengan UNDI.bukan peperangan dari hasutan luar.
  sebenarnya senjata no1 mereka adalah MEDIA MASA dan ELEKTRONIK. senjata no2 mereka adalah NUKLEAR.cukup pandai mereka kan??inilah tektik kotor yang berjaya mengaburi hati nurani Islam.

 • rujinah ruhidin May 15, 2012, 11:25 am

  terima kasih dengan artikel yg diberi..banyak yg saya dapat drpda artikel tersebut..

 • ju on May 18, 2012, 2:06 pm

  skrng ni barat sedang memerhati negara2 di timur kerana mereka percaya panji2 hitam akan muncul sebelah timur sebagaimana sabda Nabi Muhammad S.A.W. antr negara yg menarik perhatian barat atau lbh tepat lg, iaitu ahli iluminati dan freemason, adlah indonesia, dan tidak terkecuali malaysia. ini krn, malaysia msh mengamalkan sistem pemerintahan beraja dan msh mempunyai majlis2 diRaja. mereka tidak peduli sm ada pemimpin sebuah negra tersebut seorg yg alim atau jahil, tetapi bg mereka sultan adalah bayang2 pemerintahn agama Allah S.W.T. di mn selgi terdapat Sultan, agama Islam akn msh berdiri teguh lg dan akan dinaikkan. bila kaji blk, pemerinthn yg terakhir mengamalkan sistem mcm ni adalah zaman turki uthmaniyah. skrg ni org kafir melihat Malaysia sbg ancaman kpd agenda mereka. sbb tu mereka racunkan rakyat negara kita dgn mcm2 perk cthnya BERSIH. selai pemimpin sebuah negara tu beragama Islam (xkira la dia jahil ke ..alim ke) mereka tetap nk jatuhkan dgn buat huru hara. lps negara jdi huru hara mereka masuk campur dgn nama MISI KEAMANAN. kita sndri tahu yg singapura adlh pusat zionis dan filipina adalah pusat utk ahli iuminati dan freemason. mereka dah lama berpangkalan di dua buah negara ini utk memerhati negara2 di asia tenggara yg masih mengekalkan agama Islam sbg agama rsmi negara. mereka hantar paderi2 malaysia utk menyebarkn agama mereka walhal mereka sedg mempelajari budaya kita dan mencari siapa yg akan menentang mereka nnt krn mereka tlh mengetahui rahsia tersebut sejak dahulu lg. mereka hya menggunakan nama KRISTIAN pdahal bible tlh diubah sejak beratus thn dahulu oleh seorg pengkhianat agama KRISTIAN. pd asalnya, pengkhianat tersebut seorg iluminati dan ahli freemasnary yg slps itu kononnya meminati agama JESUS. apabila dia memeluk agama JESUS dia diberi kepercayaan oleh para pengikut JESUS..tetapi dia tlh mengkhianati agama tersebut dgn menukar isi2 dlm bible. ringkasan, syeikh wan ahmad fathani kata melayu dan Islam ibarat gula dan garam. gula xdpt dipisahkan dr manis dan garam xdpt dipisahkan dr rs masin. Wallahu’alam.

 • Jd Lancelot May 22, 2012, 11:48 pm

  Setelah membaca komen-komen yang terdapat dalam ruangan diskusi ini, saya berpendapat Admin dalam blog ini cukup tidak berhati-hati mengenengahkan fakta dan hadis. Saya telah menjelajah artikel2 yang lain dlm blog ini. Ringkasnya, ada yg membuat saya keliru dan tidak masuk akal jika saya buat perbandingan dengan apa yg saya belajar dan ketahui. Saya berpendapat blog ini tidak sesuai lagi untuk pembacaan saya yang mencari jawapan konkrit kepada persoalan agama atau hal-ehwal semasa. Ketika saya ‘subscribe’ blog ini dulu, saya rasa seronok sebab artikel2 nya ringkas dan menarik tetapi tidak mencukupi untuk menyahkan kekecewaan saya terhadap pihak Admin yang saya kira sedikit cuai dan tidak membuat kajian yang baik. Mulai saat ini saya memutuskan untuk ‘unsubscribe’ dari blog ini. Pada masa yang sama, saya ingin mengucapkan rasa terima kasih kepada penyumbang2 komen yang tidak lokek memberi pendapat yang hebat, cukup berilmu, dan adakalanya lucu :). Jika ada yang ruangan agama dan hal-ehwal semasa yang hebat yang hebat untuk dirujuk, saya harap ada yang sudi rekomenkan kepada saya di email ini ~ rockstar7045@hotmail.com

 • L May 23, 2012, 11:45 am

  Assalamualaikum… Saudaraku sekalian ketahuilah bahawa mereka (yahudi dan nasrani) tidak akan redho dengan kamu selagi kamu tidak mengikuti agama mereka.
  Dalam surah Alfatihah ayat ke 7, maksudnya ..Iaitu jalan orang yang telah engkau beri nikmat kepada mereka(para nabi, solehin.sidiqin) , bukan jalan orang yang Engkau murkai(yahudi) dan bukan pula jalan orang yang sesat( nasrani).
  Nabi SAW juga pernah berpesan “sesungguhnya aku tinggalkan kepada kamu dua perkara yang sekiranya kamu berpegang teguh dan mengikuti kedua duanya nescaya kamu tidak akan tersesat selama-lamanya. Itulah Al-Quran dan Sunahku”.
  Berpegang teguh lah pada tali Allah dengan membaca Al-Quran, fahami maknanya dan beramalah dengan ajarannya sesuai dengan sunah yang rasulullah telah ajarkan dan berpesan-pesan dengan kebaikan dan kesabaran.. Wallahua’lam

 • sofea May 26, 2012, 1:00 am

  saya ada seorang kawan muslim berasal dari Libya dan sekarang belajar PHD di Malaysia. seperti yang dinyatakan di atas, saya tidak pasti tentang kelebihan yang rakyat Libya miliki semasa pemerintahan Gadafi, tapi mengikut apa yang kawan saya cerita pada awal tahun lepas, dia merupakan pelajar yang cemerlang dalam pelajaran di Libya dulu, malangnya kerajaan bawah Gadafi tidak memberi sebarang biasiswa ataupun tajaan pun untuk belajar ke peringkat lebih tinggi. Dia juga ada bercerita tentang sepupunya yang dibunuh semasa dalam penjara semasa pimpinan Gadafi kerana fitnah terhadapnya… fitnah apa, saya kurang ingat. tetapi sepupu yang mmg alim dibunuh tanpa kasihan. cerita ni dari kawan sy sendiri, wallahualam.

 • amar uddin May 28, 2012, 11:36 pm

  Dunia juga sudah disebarkan dogma HAM (Hak Azasi Manusia) yg seolah lebih tinggi dari segalanya. Padahal kalau kita simak banyak yang bertentangan dengan ajaran islam. Salah satu contoh orang tua tidak boleh memukul anak itu disebut dgn KDRT ( kekerasan dalam rumah tangga). Islam mengajarkan pukullah anakmu jika ia sudah berumur 9 tahun tidak mau sholat. ini juga lahirnya dari Barat dan kita begitu mudah mengadopsinya utk diterapkan dingr ini.

 • mrms June 1, 2012, 4:11 pm

  rekod Gaddafi..pernah membunuh ulama di negaranya…halalkah?

  • sara November 27, 2012, 10:29 pm

   How about US, bunuh orang ISLAM di Iraq dan Israel membunuh orang Palestine, mana UN and US. kenapa tak masuk campur hal Israel…… this is not talking abt halal or haram, kita orang islam harus bersatu, TITIK.

 • Zabidah June 19, 2012, 10:40 am

  Ramai rakyat kita sedar akan keadaan yg sedang menimpa negara kita tercinta ni. Tapi, itulah, ramai juga yg telah terpengaruh dgn dakyah si “dajjal” moden di negara kita Malaysia. Mereka tidak mahu berpatah balik kpd ajaran Allah s.a.w. Mereka telah membutakan diri demi menegakkan agenda politik mereka yg telah sesat. Sayang sekali jika negara kita akan jadi macam negara Libya, di mana rakyat telah belot. Di negara kita Malaysia terdapat orang2 Islam sendiri telah menolak sesama Islam yg lain, dan melabelkan mereka sebagai kafir, & menerima orang2 kafir sebagai rakan seperjuangan mereka yg utuh. Semoga Allah memberi petunjuk kpd rakyat Malaysia yg telah sesat, amin

  • L July 18, 2012, 4:51 pm

   Sila bertanya pada guru2 agama yang mursyid atau mufti ditempat anda apakah hukumnya orang yang menafikan ayat al Quran? Sekiranya ajaran Al Quran tidak sesuai dengan zaman sekarang, mengapa pula Allah berjanji untuk memeliharanya sehingga ke satu masa yang telah ditentukan. Semoga Allah memberi petunjuk kepada orang yang kurang berilmu… amin

 • Mansor July 19, 2012, 12:21 pm

  Satu article yang baik untuk seluruh umat Islam Malaysia membaca dan memahaminya . Semoga kita dapat bersatu dan berhadapan dengan ancaman Yahudi Laknatullah dengan kekuatan dan kejituan kita yang ada . Samada di Malaysia atau di Indonesia , percayalah Dajjal-dunia akan terus mengasak kita sepertimana berlakunya kehancuran di Iraq , Yaman , Mesir , Libya dan Syria …Sedar-sedarlah kita semua .

 • ABC Special July 23, 2012, 10:34 pm

  Org yang buat artikel ni,engko member rapat gaddaffi ke.HAHahahaha,Jadi macam Malaysia tak boleh nak tukar kerajaan jer lah,mesti UMNO sampai kiamat?!

 • iznin August 26, 2012, 4:30 pm

  apa2 pun kita hidup perlulah jadikan Kalamullah & Sunnah sebagai panduan, dan tidak akan sesat serta selamat dunia & akhirat sekiranya kita berpegang kepada Al-Quran & Hadith, panduan yang jelas lagi nyata. sebagai contoh Rasulullah S.A.W pernah bersabda : ” AKAN TIBA SUATU ZAMAN DI MANA TIADA APA YANG BERNILAI & BOLEH DIGUNAKAN OLEH UMAT MANUSIA. MAKA SIMPANLAH DINAR & DIRHAM ( UNTUK DIGUNAKAN ).” ( Hadis riwayat Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal ). dah jelas sekarang nilai duit kertas sekarang semakin rendah, jadi sedialah awal2 sebab RASULULLAH S.A.W dengan izin Allah dah bagi peringatan awal-awal. ingat, sekarang kita dah berada di akhir zaman.

 • asal bukan umno September 6, 2012, 11:45 am

  Penulis artikal ni memang umno.. baser umno b….odo… pegi mampus la umno ejen yahud

  • kaki sibuk November 24, 2012, 9:05 pm

   assalammualaikum warahmkatullah…

   pertama sekali kepada ‘asal bukan umno dan abc special’ …harap jgn mempertikaikan penulis yg ingin berkongsi ilmu…
   pengetahuan manusia tidak seluas pengetahuan Allah SWT. Dia hanya ingin berkongsi ilmu. Walaupun apa yang ditulisnya MUNGKIN tidak 100 % tpt, tapi saya rasa majoritinnya tepat dan ada diceritakan dalam Al-Quran iaitu ttg penggunaan emas, Pemimpin akhir zaman menyebarkan fitnah, dan juga misi sulit mereka dlm menghancurkan islam. bukankah di dalam Al-Quran sudah ckp bhw Allah tlh memberi kelebihan fikiran kpd kaum Yahudi n diorang sering melakukan kerosakan di bumi? Saya tidak tahulah sama ada Ghaddafi itu baik atau jahat…tp kalau zionis beria-ia mahu kucar-kacirkan Libya, sudah tentu ada muslihat di sebaliknya. Kalian tidak perlu nak hakimi orang atau pemimpin sedia ada n parti kalau tidak ada pengetahuan ttg itupPg blaja sains politik atau pg belajar mengkaji makna tafsir Al-Quran. Kalau hendak melibatkan politik, saya rasa Datuk Seri Anwar Ibrahim tu yg berperawakan seperti Dajjal kerana menghasut rakyat dan memberi janji2 manis, selain menyembunyikan perlakuan jeliknya. Dia juga meminta bantuan negara luar termasuk Amerika untuk memberi ideologi politiknya. Kalau nak benci sgt pemerintah, cuba fikir guna akal ttg kes khalwatnya, kenapa x berani sumpah, ada shj alasan diberi. Sy cabar beliau utk buat sumpah laknat tu klu beliau org yg benar. Begitukah pemimpin? Cuba fikir kenapa org barat suka akan beliau? mmg setiap manusia mempunyai dosa dan saya x kata umno n bn betul semua. Begitu juga DAP. HArap org melayu x sokong kerana adakah anda rela Malaysia diperintah org bukan Islam? Bukankah ini tujuan sebenar Amerika? saya tidak menyebelahi mana2 parti. ini pandangan saya. Saya sokonk komen JU ON yg mengatakan israel n Amerika benci akan sistem beraja yg masih diamalkan di negara kita dan bukankah DAP n sekutunya benci akan sistem itu. Sedarlah, Amerika sdg meracuni pemikiran pemimpin kita dan yg menjadi mangsa adalah rakyat. Sekali lg saya cakap, jgn mudah terpengaruh dgn ideologi seseorang. saya bukan pro umno n pas. cuma pendapat.

  • kaki sibuk November 24, 2012, 9:13 pm

   maaf lupa, saya juga menyokong jika hukum hudud dilaksanakan kerana itu adalah ajaran islam yg sebenar

  • sara November 27, 2012, 10:25 pm

   Astagfirullah……. we are not talking about UMNO or any other politic. WE ARE TALKING ABOUT ISLAM……..

 • Hamba Allah September 6, 2012, 9:11 pm

  Admin cuba siasat isu bendera negara yang diubahsuai daripada bendera indonesia atas alasan apa?
  banyak lagi bendera lain.

 • Hamba Allah September 19, 2012, 11:41 am

  SUBHANNALLAH….ALHAMDULILLAH…ALLAHUAKBAR!
  ARTIKEL INI TERBAIK DAN INILAH YG DI CARI
  SELAMA INI…

  #JIHADFISABILILLAH….

 • ameena cosmic October 16, 2012, 9:38 pm

  Tak perlu kita nak berhujah panjang lebar..bagi yang rasa macam ada yang tak logik..cuba fikir betul2…orang Yahudi dan nasrani ni..ada pernah kah dia suka kat Islam?

  Semua pergolakan memang diaorang yang rancang..macam yg berlaku kat Malaysia sekarang ni…1000% memang dalam agenda mereka..bacalah buku bertajuk DAJJAL..

  Lagi pun nak jatuhkan Islam cara kekuatan tenaga..memang diaorang tak mampu..tapi diaorang gunakan ‘Islam yang bunuh Islam’..so..,diaorang lepas tangan..
  Namun begitu secara terselindung mereka jugak
  berada dalam kumpulan yang kononnya alim..atau golongan yang kononnya perjuangkan Melayu dan Islam…mata kita ‘dikaburkan’ dengan janji2 dan keindahan
  untuk ‘perbaguskan’ negara kita..namun sebenarnya..tipu daya mereka lebih licik dari pemikiran kita…renung2kanlah..

 • ameena cosmic October 16, 2012, 9:48 pm

  ABC special ni..mesti jenis yang kurang sikit tahap pemahamannya…mungkin jugak jenis terjal dan ‘hati batu’ yelah..ABC kan jenis baru nak kenal huruf…semua orang cakap pasal kena bersatu..kau cakap pasal UMNO sampai kiamat…apa la lu mamat..akai pendek..serabut..tak insaf2 betul..tu lah duduk bawah tempurung lagi..!!..dah tu bawah kotak pulak..hemmm..hancus negara jika ada 1000 orang muda macam ko ni..
  Buat2 tobat ler..sedara ooiii…jika pemikiran orang yg jenis macam ko nih..dah lama Malaysia ni ‘tenggelam’..maaf zahir batin yek??ko kena terima hakikat lah jika ko di komplen!!..buka minda..

  • boy_79 November 20, 2012, 12:35 pm

   Sokong ameena cosmic….ABC special ni hanya berkata mengikut nafsu…kita di sini membincangkan bagaimana nak menyatukan umat Islam bagi menghadapi Dajjal, dia ni pulak nak memisahkan …cuba la bagi komentar yg membina..bagi idea ke arah penyatuan..kan lagi afdal…hanya pandangan dua kupang saya…

 • Wanie Zuki December 12, 2012, 5:48 am

  Syukur alhamdullilah… terima kasih kerana berkongsi… saya minta keizinan ye untuk di share facebook saya serta diblog juga..

 • emie December 18, 2012, 12:00 pm

  Bangsa mana yg disebutnya sahaja, sudah tentu islam. BANGSA MELAYU. sebab itu kita sentiasa dijauhi dari segala bencana oleh ALLAH. berdoalah supaya bangsa kita ini sentiasa dipelihara olehnya, walaupun ketika ini sudah mkin ramai yg murtad… jika tidak dibendung, hancurlah bangsa ini. Berdoalah.

 • iman December 29, 2012, 6:05 am

  assalamualaikum, & salam sejahtera kepada orang yang bukan muslim,
  pendapat saya : mesti terselit kebenaran dalam fakta2 banyak yang post admin, & mesti juga terselit keraguan dalam fakta2 tersebut, sebagai seoarang manusia biasa yang tidak lari dari melakukan kesilapan, sepatutnya kita tidak mencari salah siapa ataupun siapa yang betul dalam situasi sekarang, sebaliknya kita sama-sama mencari solusi untuk menyelesaikan masalah yang dihadapi oleh dunia islam sekarang, “Manusia yg menasihati mu secara tersembunyi , maka dye benar2 menasihatimu . Tp , manusia yg menasihatimu di khalayak ramai , dye sdg menghinamu . “-imam Syafie, oleh itu dalam berdiskusi perkara2 yang bersifat futuristik ini serta highly risky dalam menyinggung perasaan orang lain, malah mungkin melakukan sesuatu yang dilarang agama, seperti mencemuh orang lain, kita seharusnya menyelidiki dahulu sesuatu perkara dengan penilaian takwa yang tinggi disusuli penaakulan akal fikiran yang tajam
  Sekadar berkongsi pandangan, no hurt feelings, semoga hadis nabi yan menyatakan akan bangkitnya imam mahadi dari timur (hadis daif )menjadi kenyataan dan kita menjadi pengikutnya serta membantunya
  Wallahualam

 • Ameerq March 18, 2013, 3:31 pm

  buat artikel ni dah di dorong oleh org yahudi, dajjal, anti christ..
  apa kena mengena pasal pembangkang dengan kerajaan pastu dengan dajjal dan yahudi..
  kita x perlu nak kata rakyat memberontak, revolusi itu kerja yahudi atau illuminati…tu yang hari2 buat buat fitnah kat tv, hiburan sana sini, kutuk sana sini, fitnah sana sini tu
  saper punyer kerja, siapa yg control tv tu, saper yg bagi lesen, saper!!saper!!! parti pembangkang ke….kalau nk berpolitik pun x payah nak sebut passal dajjal, yahudi , illuminati, x payah sebut pasal orang luar especially Gaddafi tu…dia betul ke x betul ke bukan hak kita yg nak mempersoalkan, tapi jangan menghasut pemikiran rakyat Malaysia dengan memberitahu kebangkitan pelajar, kebangkitan rakyat disebabkan oleh pelan Yahudi….kita negara demokrasi, kita mengamalkan undang2 demokrasi, semua rakyat berhak menegur..kalau betul kita puji, kalau salah kita tegur, kalau pekak telinga jugak…demo adalah jalan terakhir..demo kita cara kita..jangan samakan dengan negara lain..jangan kerana Zukifli Nordin share dengan anda, anda percaya bulat2…kepercayaan kita hanya pada Allah, Rasul dan kitab2nyer. Sesiapa jua boleh meulis buku mengenai individu ini baik atau zalim, tapi hakikatnya pernah ke si penulis sendiri bertenu dengan gadaffi..kalau steakat 2 3 jumpa kita tidak boleh menilai perwatakan seseorang, setiap manusia ada kebaikan dan kejahatan, kalau kejahatan melebihi kebaikan, itulah harga yang perlu di terima. Akhir sekala saya berpesan pada saudara yang menulis segmen ini, jangan sesuka hati menulis apa yang anda baca atau dengar..tapi kupas lagi kerana ilmu Allah ini tiada penghabisan hingga hari kiamat, selagi kita berpegang pada Kalimah Laillahailallah Muhammadur Rasulullah, tidak ada sesuatu yang bisa mengugat keimanan kita…ilmu itu bukan ikutan, bukan hanya didengar..ILMU HAQ, buka pintu dan mata HATI..distu kita lihat yang HAKIKI..fikir2kan lah…ibarat kata arwah Nordin Ahmad dalam filem Sultan Mahmod mangkat di julang…SULTAN ADIL SULTAN DISEMBAH, SULTAN ZALIM SULTAN DISANGGAH….fikir2kan lah…

 • am October 29, 2015, 4:20 pm

  kenapa saddam hussien bunuh rakyat sendiri?????sbb rakyat dia adalah syi’ah…

Leave a Comment

CommentLuv badge

Next post:

Previous post: